Game Maker

Game Maker 8.1

Pc en Mac games maken in een handomdraai

VOOR

  • Veel mogelijkheden
  • Knip & plak besturing

TEGEN

  • Lessen zijn nodig

Goed
7

Met de kosteloze Game Maker kan iedereen zelf spellen maken, in elke gewenste categorie. Je hoeft hiervoor geen enkel verstand te hebben van programmeren. De software vereist niet meer dan knippen en plakken, waardoor Game Maker voor iedereen toegankelijk is.

Hoewel je even moet zoeken naar heldere uitleg is veel mogelijk met de eenvoudige Game Maker. Voeg achtergronden toe en creëer een kamer (room) om je eerste proefrit te maken. Natuurlijk moet er wel wat gebeuren, voeg daarom een aantal animaties en sprites toe om het geheel aan de gang te krijgen. Aan de sprites wijs je bepaalde acties toe, waardoor je een 'event', ofwel gebeurtenis, maakt.

De community van Game Maker is erg groot, waardoor je op het net diverse handleidingen en ervaringen van anderen vindt. Het idee achter de software is simpel: achtergrond inladen, paden of scripts invoeren, sprites (2D-afbeeldingen) maken en losgaan. Scripts bepalen de mogelijke beweging van je karakters. Op de website van YoYo Games, de huidige uitgever van Game Maker, staan acht heldere lessen voor je klaar.

Game Maker vereist wat zoekwerk in de community maar zodra je weet hoe je een kamer bouwt en beweging in de zaak brengt, begint de pret. In de lessen krijg je heldere uitleg over het maken van een game en binnen een aantal uren staat er gegarandeerd een bewegend karakter op je scherm.

Meeste downloads Utility games voor mac

Meer
Game Maker

Download

Game Maker 8.1

Beoordelingen about Game Maker